2000 ila 3000 Tl arası en iyi 5 cihaz (garantili)

Hepinize selamlar,dün yazı paylaşamadım.Malum seçimler vs baya yoğun ve heyecanlı geçti.Umarım ülkemiz için hayırlı olur bu sonuçlar.
Bugün sizlere bütçesi 3000 Tl civarı olan arkadaşlar için en iyi 5 telefonu listeledim. Umarım beğenirsiniz.

5-Samsung Galaxy S7 Edge

Listemizin 5. sırasında Samsung Galaxy S7 Edge bulunuyor.Her ne kadar eski bir cihaz olup,fiyat bandında bir çok rakibi olsa da 2. ve 3. yazılarımı da düşünerek bu cihazı listeye aldım.Cihaza kısaca değinmek gerekirse;

Artıları;

  • Kavisli ekran (kimine göre + kimine göre - olabilir.Kişisel bir durum.)
  • Suya-toza dayanıklılık
  • Ekran kalitesi (Özellikle QHD -Super AMOLED-534PPİ birleşimi efsane)

Eksileri;

  • Cihaz eski
  • İşlemci diğer cihazlara göre güçsüz.
  • Ram/Hafıza boyutları düşük
gibi sıralayabiliriz.Lakin detaylı özelliklere baktığımız zaman gideri olan cihaz,2099 tl den başlayan fiyatlarla satılıyor.Batarya kapasitesi 3600 Mah olan cihazda Snapdragon 820 ve Samsung Exynos 8 Octa 8890 olmak üzere iki işlemci seçeneği mevcut.Arka tarafta 12 MP geniş açılı bir kamera bulunuyor. Diğer detaylı özelliklerini ise buraya tıklayarak bakabilirsiniz.



4
-Nokia 8

Bir zamanların efsanesi Nokia'nın Android'deki'en iyi cihazlarından biri olan Nokia 8 listemizde 4. Sırada.Cihaz tasarım olarak çağın gerisinde olsa da fiyat/performans anlamında oldukca üst düzeyde.Cihazın gözümdeki artı ve Eksileri ise şu şekilde;

Artıları:

  • Suya-toza dayanıklılık
  • İşlemci olarak bu fiyat bandında gayet üst düzey bir işlemci
  • Yine ekran kalitesi (QHD-554 ppi- Ips Lcd)
  • Malzeme kalitesi

Eksileri;

  • Kesinlikle tasarım.Zira Nokia bu cihazında Sony'e özenmiş gibi.
  • Batarya kapasitesi düşük 
Cihazda Snapdragon 835 kullanılıyor.Gayet performanslı olan işlemci; Mi6,Mix2 gibi üst düzey cihazlarda da kullanılıyor. Tasarım olarak günümüze göre çok kötü bir tasarıma sahip olan cihazda 3090 Mah batarya bulunuyor.Günlük kullanımda sıkıntı çıkarmıyacağını düşünsem de,yoğun kullanım oranına sahip olan kullanıcılar için önemli bir eksiklik.Kamera tarafında ise; Arkada 2 adet,önde 1 adet 13 MP'lik 3 adet kamera bulunuyor. Diğer özelliklerini ve fiyat karşılaştırmasını buraya tıklayarak yapabilirsiniz.

3-OnePlus 5T

Yavaş yavaş enlere geliyoruz.3.sırada OnePlus 5T var.BBK electronics'e bağlı olan OnePlus,ülkemize henüz giriş yapmış olan OPPO ve ülkemize giriş yapmaya hazırlanan Vivo'nun da kardeşi olarak görülüyor.Firma ülkemizde pek bilinmese de üst düzey cihazları ile dünyada oldukca popüler bir durumda.Bu cihazların başında gelen 5T ise  fiyatının özellikleri ile orantılanması bakımından oldukca kaliteli bir cihaz.Lafı fazla uzatmadan artı-eksi bölümüne geçiyorum.

Artıları;


  • Oxygen OS (oOS)
  • Hem ön hemde aka kamera (OP çok iyi iş çıkarmış)
  • Tasarım

Eksileri;

  • Genel anlamda pek bir eksiği yok,lakin USB 2.0 yerine 3.0 olsaymış iyiymiş.
Cihazda SnapDragon 835 işlemci bulunurken,3300 mAh kapasitesinde ki batarya ve Oxygen OS'in nimetleri sayesinde cihaz 5000tl lik cihazlara kafa tutabilecek durumda.Kamera tarafında ise; arkada 20 ve 16 MP'lik iki,ön tarafta ise 16 mp'lik bir ön kamera bulunuyor.Cihazın diğer özelliklerini ve fiyatını buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

2-Xiaomi Pocophone F1

Ve liderden önceki son cihazımıza geldik.Pocophone F1, SnapDragon 845'in kullanıldığı en ucuz cihaz olarak göze çarpıyor.Zira cihaz sadece 300 dolar! (6-64) Elbette böyle ucuz  ve güçlü bir işlemciye sahip olan telefon da bazı yerlerden kısmak gerekiyor.Poco'da ise bu ''kısma'' olayı Malzeme kalitesinde yaşanmış gibi görünüyor.Çünkü cihazı kullananlar,cihazın sağlamlık konusunda zafiyetlerinden şikayetçi.Cihaın benim açımdan artı ve eksileri şu şekilde;

Artıları:

  • Elbette SD 845
  • 4000 mAh batarya
  • Fiyat/Performans

Eksileri:

  • Malzeme kalitesi
  • Netflix'de HD ve UHD kalitelerde film izlenmiyordu,bazı sitelerde sorunun çözüldüğü söyleniyor lakin net bir veri elde edemedim.
Yine cihazda ki çentikli tasarım,günümüz için gayet yeterli duruyor.Arkada 12 ve 5 MP'lik 2,  ön tarafta 20 mp lik bir kamera olmak üzere toplam 3 kamera bulunuyor.

Cihazın diğer özelliklerini ve fiyatını buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

1-LG G7 thinQ

Ve listenin lideri,G7 thinQ.İlk çıkacağı zaman tasarım harikası, çentiksiz vs bir çok iddia öne sürülmüştü.Ancak çıktığı gün tasarım anlamında büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştı.Özellik bakımından ise olduça üst düzey olan G7 thinQ, LG'nin en büyük özelliklerinden olan ekran ve ses kalitesi olarakda ön planda.Yine kamera anlamında da çok iyi bir cihaz olan thinQ'in artı ve  eksilerini şöyle sıralayabiliriz;

Artıları:

  • SnapDragon 845
  • Ivır-Zıvır diyebileceğimiz birçok ekstra özellik
  • Lg'nin kamera-Ses-Ekran üçlüsü

Eksileri:

  • Genel anlamda çok büyük ve göze çarpan bir eksikliği olmasa da,tasarım konusunda da biraz çalışılsaymış çok daha iyi olurmuş.

Cihazın genel özellikleri ve fiyatı burada.

Makalemi genel olarak toparlamak gerekirse; son zamanlarda yeni cihazlar aralıksız çıkmaya devam ediyor.Bu cihazlar gerek tasarım,gerek özellik bakımından her geçen gün hayatımıza farklılıklar ekliyor.Bu durum bir çok kişininde telefon alırken zorlanmasına sebep oluyor.Ben de bu kararsızlığı bir nebze de olsa atıp sizleri fikir sahibi edebilmek için makaleler yazıyorum.Bugünkü makalemde 2000-3000TL arasında ki en iyi 5 cihazı kendimce sıraladım.Umarım beğenmişsinizdir.

Olumlu veya olumsuz yorumlarınız bekliyorum :)



Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Teşekkürler sizin sayenizde kendime bir nokia 8 aldım çok memnunum

    YanıtlaSil
  2. LG guzel , at gibi dıgıdık dıgık hızlıca işlem yapıor,Keşke benimde ayfonum olsa

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çok güzel nokia 3310 ne zaman gelir

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili kardeş öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bizim senin gibi çalışkan mümin arkadaşlara ihtiyacımız var saolasın:)

    YanıtlaSil
  6. Lan olm snapdragon 820 nasıl gucsuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SnapDragon 835 ve 845 den daha güçsüz.Burda ki kıyas Snap 820 vs 6xx değil ki

      Sil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. 1200 ila 2000 tl arası en uygun telefonları araştırırmısiniz

    YanıtlaSil
  9. Çok yakında siteye geri döneceğim, aklımda bulunsun.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler...