Çin'de akıllı telefon satışlarında düşüş yaşandı!

Dünyanın en büyük pazarlarından biri olan Çin'de telefon satışları 2 yıldır düşüşte.2018'i %14 lük düşüşle kapatan çin,2019 da da düşük satış oranları bekliyor.

Yayınlanan bir raporda Çin'deki akıllı telefon satışlarınin 2018'de %14 lük bir düşüş yaşandığı belirtildi.Bu sonuçlar neticesinde Çin üst üste 2 yıldır telefon satışlarında düşüş yaşamış oldu.Gecen yılki rapora göre Çin'de 396 milyon adet telefon satıldı.Bu da Çin'deki akıllı telefon satışlarınin 2013'den buyana en düşük seviyede olduğunu gösteriyor.



Açıklanan raporda Huawei ve VİVO'nun pazardaki düşüşün aksine büyüme göstermesi dikkat çekti.2017 yılına göre Huawei %16,VİVO ise %9'luk bir büyüme gerçekleştirdi.Lider durumdaki Huawei 2012 den bu yana ilk defa böyle bir sonuç elde etti.(%27)

2. Sırada bulunan OPPO satışlardaki düşüşe rağmen konumunu koruyor ancak 2. Sıradaki VİVO ile arasındaki fark oldukça az.Yakin zamanda VİVO'nun 3. lüğü kapması işten bile değil.
4. sıradaki Xiaomi %6'lık bir düşüş yaşarken listedeki tek Amerikalı Apple %13'lük düşüş yaşayarak 5. oldu.
Raporda 2019 tahminleri de bulunuyordu.Bu tahminlere göre 2019'da da Çin pazarında bir düşüş olacak.Bu düşüş ise %3 olarak öngörülüyor.

Bana destek olmak için tavsiyelerinizi yorum olarak belirtebilirsiniz.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Bu kadar sağlam ve kaliteli telefon yaparlarsa tabi satış düşer. Tabi bir de ekonomik olarak yaşam şartları etkiliyor bu sonuçları.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler...